Bibi

 

of Summer’s Joy Genevieve

7 december 2005  –  16 maart 2018

 

Bibi

Lief, leuk, grappig, mooi, elegant, guitig en ook eigengereid, zeer schrander, eigenwijs, volhardend dat alles in klein lijfje.

Bibi ons eerste Whippet meisje is aan haar laatste reis begonnen.

De ochtend begint hier altijd met een knuffel voor de hondjes, nog voor het ontbijt. Bibi als eerste, een privilege dat zij zeer op prijs stelt. De andere honden die wel eens voor willen dringen worden weggestuurd, nee, eerst Bibi.

Zo ook deze vrijdagmorgen, ze zat al te wachten en bij het kriebelen maakte ze waarderende geluidjes en haar koolzwarte oogjes knepen zich verheerlijkt toe, genieten voor haar.
Na dit gebruikelijke ritueel stond ze op en ging ergens anders liggen, een diepe zucht en……ik riep Cees en wij waren er direct bij, nog een laatste zucht en weg was ze

Wat kan ik zeggen, het lijkt alsof ze op mij gewacht heeft.

Wij zijn Wim en Jos nog altijd dankbaar dat zij bij ons mocht komen wonen, wij hebben enorm van haar genoten van een 8 weken oud hummeltje tot dametje op leeftijd nu.

Bibi wat moeten wij nu zonder jou? Niemand meer die aangeeft wanneer er gegeten moeten worden, de kachel aan moet of  wanneer het bedtijd is. Op je eigen charmante wijze wist je die en andere dingen fijntjes duidelijk te maken, meestal was dat voor ons genoeg, maar soms was er enige vocale ondersteuning nodig.

Bibi laat buiten een enorme leegte, een dochter, kleindochter en achterkleindochter na die hier wonen en in hen zien wij veel van haar terug.

 

foto boven Bibi een maand of drie bij de renbaan in Den Haag, de onderste foto tien jaar later

Bij haar eerste show bij de URV werd ze Beste Pup 

mevrouw Gerda Half – van Boven vond haar prachtig, zo’n puntgave whippetpup 

Bij de eerste Straightrace in Spaarnwoude 2007, Bibi vond het maar een stukje van niets en was niet van plan om de haas af te geven

Haar eerste nestje, een goed en lief doch rechtvaardig moedertje 

Foto’s door Monique Post, Mascha de Lange, Kinga Woroniecki, Bert Waijers en Lourens van Urk.