Weelde

Ja nog een blogje…. ik had toch gezegd dat er heel veel te vertellen was?

Grace en Elegance waren in geschreven  voor ‘de Schaal der Kempen’ in Weelde Belgie en op het laatste moment besloot ik om toch ook Herman nog in te schrijven, in de open klas weliswaar, want het Kampioenscertificaat was er nog niet.

Vol goed moed togen wij op weg, via de ‘andere’ kant want via Utrecht stond het muurvast…nou de andere kant werd ook een lange rit, maar goed, toen wij na veel langzaam rijdende files verlaat bij de B&B in het zuiden van het land aankwamen werden wij al opgewacht door de eigenaresse. Wij stapten uit waarop zij vervolgens opmerkte “O, ik dacht dat je alleen was, maar jullie zijn met twee’….’Ik heb maar een bed opgemaakt’. Tja, nadat wij uitlegden dat wij apart geboekt hadden en met een auto kwamen was dat probleem gelukkig de wereld uit. Wij schrokken wel even. Daarna konden wij naar binnen, zo er waren meer dingetjes, goed wij hebben ons wel gered, maar nou ja….laat ik er verder maar niet te veel over zeggen….

Natuurlijk laten wij ons plezier hierdoor zeker niet bederven.

Een dagje hondenshow…de volgende dag waren snel op locatie en vonden met enige moeite een plaatsje voor de hondjes en onszelf, het was nog vroegmaar al druk en erg lawaaiig. Het belangrijkste is om de hondjes te installeren, zodat ze het naar hun zin hebben en dan komen wij tafeltje en stoeltje en natuurlijk de nodige koffie en taart.

Tijd om de locatie te verkennen, honden winkeltjes, uitlaatplaats voor de hondjes, koek en zopie en niet te vergeten de toiletten. Nu moeten jullie weten dat Debbie altijd geschokt is als er bij een show betaald moet worden voor het toilet, dat zou in de UK absoluut niet kunnen.  De foto zegt genoeg…zelfs voor mij is een hele dag geen goede investering !!!

Inmiddels is het keuren begonnen en de eerste rassen staan in de ring, de whippets zijn vaak het laatst bij een show. Wachten dus, de eerste die van ons de ring in gaat is Herman, hij wint de open klas!

Daarna bij de teven Elegance die haar klas wint en ook Beste pup wordt, Grace wordt derde in haar klas. Om 12 uur waren de keuringen klaar en moest  er gewacht worden op de erering – 15.30 uur – waar Elegance naar toe moest. Het was het wachten meer dan waard, want zij werd reserve beste pup van de show. Feest alom, inpakken en euforisch naar huis naar weer meer…